Moet ik mijn eigen uitrusting meebrengen naar de rijles?

Je eigen uitrusting dragen is zeker de beste optie, ze is op maat en wordt alleen door jou gedragen. Als je nog geen eigen materiaal hebt draag dan zeker stevige (leren) schoenen die de enkels bedekken. Wij hebben motorvesten, -broeken en helmen die je kan lenen. Als je onze helm gebruikt vragen we je een katoenen helmmuts te dragen, om hygiënische redenen. Je kan die helmmuts bij ons kopen voor € 5,00. 

 

Waar vind ik de juiste MTM van mijn voertuig of aanhangwagen?

Het leeg gewicht van de auto is terug te vinden op het certificaat van overeenstemming (gelijkvormigheidsattest), bij de de vermelding: massa van het voertuig met carrosserie en in bedrijfsklare toestand.

De gegevens van je caravan kan je terugvinden op het identificatieverslag van de caravan, afgeleverd door de technische controle, dit onder de rubriek max. toegelaten massa.

 

Ik rij met een gewone auto en trek een AHW van méér dan 750 kg. Heb ik een rijbewijs CE nodig als de sleep méér dan 3,5 ton weegt?

Neen. Als het trekkend voertuig max. 3500 kg. weegt (Maximaal Toegelaten Massa) dan kan je rijden met een rijbewijs BE (of B + code 96). Zie onze infobrochure voor het rijbewijs BE.

Pagina's